Pınar Sosis reklamını hibrit reklam olarak nitelendirebiliriz. Bir tüketim reklamıdır. Pınar markasının sosisi reklamda tanıtılmaktadır. Ancak reklamda şirin küçük bir kız oynamaktadır. Hazır gıdanın çocuklar üzerindeki etkilerinin tartışıldığı bir ortamda reklamda çocuk kullanılır. Çocuk talebi artırılır. Aynı zamanda özellikle çocuk tüketimi üzerinde söz sahibi olan annelerde Pınar sosisin sağlıklı olduğu, güvenle tüketilebileceği algısı reklamda oluşturulmak istenmektedir.

Reklam Adı: Pınar Sosis – Yerim Seni Sosis

Reklam Yılı: 1996

Reklam Oyuncuları: Çocuk oyuncu.

Reklam Şirketi: Y&R Reklamevi

Reklam Fikri: Serdar Erener

Reklam Hikayesi: Sarı saçlı, küçük sevimli bir kızın bir sosise seslenişi reklamda gösterilmektedir. Kız çocuğu sosis yerken görüntülenir bu arada saymaya başlar: “Yerim seni sosis, şişman sosis, uzun sosis, minik sosis, şirin sosis… Bu arada çocuk bu sözleri saymaya başlarken sosislerin mangala atışını, çıkardığı dumanı görürüz, cızırtıyı işitiriz.

Reklam, fonksiyonel olmaktan öte duygusal yönü ağır basan bir yapıdadır. Oyuncu çocuğun sosise seslenişi, ızgaraya atılan sosislerin cızırtısı ve çıkardığı duman reklamın duygusal örüntüsünü ortaya koymaktadır. Reklam çocuk saflığını kullanarak samimi bir hava verir. Yine çocuğun kullanılması çocukların reklamı izlemesinin önünü açar. Aslında “yerim seni, sosis” sözünün bir slogan gibi kullanılması reklamda etkiyi ve çarpıcılığı artırır. Aslında bu tümce tam bir kültürel dinamiğin ifadesidir. Büyükler, sevimli çocuklar karşısında onların masumiyeti önünde onlara “yerim seni” derler. Ya da böyle diyerek çocukları severler. Ürünün bu tümce ile bir çocuk ağzından tanıtılması o ürüne masumiyet, temizlik yükler. Diğer bir ifadeyle bu ürün zararlı değildir, temizdir şeklinde bir anlayışı zihnin derinlerinde bir yerine yerleştirir.