Efeler'de İmamköy’den biraz daha ileriye vadinin içine girdikçe ılıca olduğunu ve bu kaynak suyunu dere suyuna karışıp aktığını görürsünüz. Ortaokul sıralarında sınıfça öğretmenlerimizle oraya pikniğe gittiğimizi hatırlıyorum. Pınarbaşı mesire alanımız belki buradan daha düzenli, daha güzel ve daha bakımlı idi. Ama buranın vahşi bir tabiatı vardı. Yarılmış dağlar çay yatağı ve termal su. Benim bu vahşi tabiat manzarası daha çok hoşuma gidiyordu. Çamlar, çınarlar, defne ve nar ağaçları. Buraya bambaşka bir hava veriyordu. Zaten Aydın ilinde benim görebildiğim kadarıyla kaç yerde termal su vardı ki? Kuşadası Davutlar’da iki kaynak, Germencik Alangüllü, Ortaklar Gümüşköy, Buharkent ve Efeler Orta Mahalle’deki Ilıcabaşı mevkiindeki kaynak sular. Çocukluğumuzda Çeştepe köyünden Tabakhane deresinin yazın kuruyan yatağından yürüyerek Ilıcabaşı’ndaki kaynak suya gelir 25 kuruş vererek buradaki termal suda öğleye kadar yüzerdik. Öğle arasından sonra tekrar girmek istersek ücret 20 kuruşa kadar düşerdi. Tahtalarla çevrilmiş bu kaynak su benim hayatımda kullandığım ilk termal su idi. Aydın Lisesi müdürü olduğum yıllarda önemli moral gecelerini Alangüllü Otelindeki kaplıcalarında geçirirdik. Sonra Davutlar kaplıcaları olurdu.
Afyon Sandıklı’daki kaplıcalar ve Afyon’daki Oruçoğlu ve İkbal kaplıcaları ve Bursa kaplıcalar. Bütün bu hayatıma giren kaplıcalardan beni en çok etkileyen Afyon Sandıklı kaplıcaları olmuştur.
Efeler Belediyesi’nin İmamköy’de yapacağı otel çalışmaları bu yüzden beni çok mutlu etti. Doğanın tam içinde dağlar, yamaçlar, yırtılmış, çökmüş, doğal manzaralar, çam ağaçları, çınarlar, karaselviler, nar ağaçları, mersin, kekik bolluğu buraya öyle bir doğal ve vahşi tabiat havasını vermiş ki bu vadiyi Sandıklıdaki bölgeye benzettim.
Bu Doğa Otel ve Restoran, kaplıca otel olarak anılacaktır. Çünkü, alan doğal, vahşi ve güzel. Çay yatağı bakıma alınmış, kademeli su akışları sağlanarak, yattığını odanızdan sabaha kadar su sesini şırıltısını dinlersiniz. Hala sıcak su kaynağı var. Otel küçük, sekiz odalarında 15-16 kişi ağırlanabilir. Mimari yapı olarak yerine tam oturmuş. Karşılama bekleme odası bile doyulmayacak bir manzara içinde.
Uygun yerlere yerleştirilmiş bungalovlar, ben eşimle bungalovda kaldım ama torunlarım bizden ayrılmadığından iki kişilik denilen yerde iki ayrı yatakta 4 kişi kalabilecek rahatlıkta. Gazino, restoran, lokanta dediğimiz yer ise karşı kıyıda kurulmuş. Yerleşim öyle uygun yerleştirilmiş ki herkes her yeri rahatça görüyor ve bu tabiatla içi içe olan manzara insana bir rahatlama vererek doyuma ulaştırıyor.
Hizmet güzel, manzaralar güzel, yiyecekler güzel, hizmet veren geleceğin ustaları güzel. Meslek Lisesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin rahat staj yapabileceği, güvenli bir çalışma bulacağı böylesi güzel yerleri daha çoğalması dileğiyle Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ı kutluyor, bu açılışın başarılı olmasını her hafta her yıl daha çok yeniliklerle hizmete devam etmesini diliyorum.
Bu güzel hizmetin ortaya çıkmasını sağlayan bu alanda çalışan herkesi fen işleri, mühendis, mimar ve teknisyenleri yarattıkları bu güzellikleri için kutluyorum. Ben ne kadar anlatsam bu güzelliği eksik kalır. Ancak sizler otelde kalamayacak, restoran da yemek yiyemeyecekseniz de hiç olmazsa bir çay içerken bu güzelliği yaşayabilirsiniz. Aracınız mı yok? Açılış törenine yüzlerce, binlerce insanı getirip götüren Efeler Belediyesi, hafta sonları için bu işe de bir çare bulur sanıyorum.