Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 18 Mayıs 2026 ile 31 Mayıs 2026 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirilen asayiş, narkotik, trafik ve siber suçlarla mücadele çalışmalarının bilançosu açıklandı.

CHP’li belediye başkanlarından ortak buluşma
CHP’li belediye başkanlarından ortak buluşma
İçeriği Görüntüle

Yapılan denetim ve operasyonlarda toplam 53 bin 964 şahıs sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan 120 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 43'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet ekiplerinin çalışmaları kapsamında meydana gelen 54 hırsızlık olayı aydınlatılırken, siber suçlarla mücadele ve sanal devriye faaliyetlerinde ise 74 şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

Operasyonlarda 342 gram uyuşturucu madde, 130 adet sentetik ecza, 11 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 8 av tüfeği ve pompalı tüfek ile 261 adet fişek ele geçirildi.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda ise 49 bin 331 araç ve motosiklet sorgulandı. Kurallara uymadığı tespit edilen 11 bin 640 sürücüye cezai işlem uygulanırken, 251 araç trafikten men edildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ