Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, artan girdi maliyetleri nedeniyle şoför esnafının zarar ettiğini belirterek, “En büyük talebimiz zam” dedi.
Yeni Kıroba’ya özel açıklamalarda bulunan Özmeriç, şoför esnafının çalışma koşullarının iyi olması için mücadele ettiklerini belirterek, “Elimizden geldiğince vatandaşlarımıza kaliteyi düşürmeden hizmet etmenin çabası içindeyiz. Ancak takdir edersiniz ki, üniversitelerin kapalı olması nedeniyle yolcu sayısı düşük. Araçlarımız dolu gitmediği zaman, araçlarımızın maliyetlerini karşılayamıyoruz. Tasarruf şart. Vatandaşlarımızı belki birkaç dakika bekletiyoruz ama araçların verimli çalışması için uğraş veriyoruz. Bu şekilde insanlara hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.
“SANAYİYE GİDECEĞİZ DİYE KORKUYORUZ”
Girdi maliyetlerinin oldukça yükseldiğinin altını çizen Özmeriç, “Bunların başında akaryakıt, yedek parça ve sanayi tamir ücretlerinin çok yüksek olması bizim belimizi büküyor. Araba arıza yapacak da sanayiye gidecek diye korkuyoruz. En büyük korkumuz o. Rakam bizim tahmin ettiğimiz gibi çıkmıyor. Önceden bir hafta 10 günlük kazancımızla aracın arızasını tamir ettirebiliyorduk. Şimdi bu hiç ummadığımız rakamlara çıkıyor. Hal böyle olunca da kazancımızı yükseltmemiz gerekiyor. UKOME’den fiyat tarifesi talebinde bulunuyoruz. Aydın’daki fiyat tarifesinin güncellenmesi gerekiyor. İlk yapılan toplantıda yeni fiyat tarifesi istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
“BAŞKA ÇARE YOK”
En son fiyat tarifesini minibüs, özel halk otobüsü, ticari taksiler ve servis araçları için eylül ayında aldıklarını aktaran Özmeriç, “8 – 9 aydan beri hiçbir fiyat güncellemesi olmadı. Bunun karşılığında başka illere baktığımızda bizden sonra 2 defa daha zam aldılar. Yapılacak ilk toplantıda taleplerimiz var. Gerekli başvuruları yaptık. Yaz döneminde bazı yerlerde hareket başlayacak. Özellikle turistik yerlerde, dört gözle yeni tarife bekleniyor. İlk UKOME toplantısında en büyük talebimiz zam. Mevcut tarife kurtarmıyor, zarar ediyoruz. Başka çare yok” sözlerine yer verdi.
“KURALLARA HARFİYEN UYULMALI”
Gerek ticari taşımacılıkla uğraşan şoförlerin gerekse de özel araç sürücülerinin trafik kurallarına harfiyen uyması gerektiğinin altını çizen Özmeriç, “Kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uyulmalı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte motosiklet ve scooter kullanımı hayli arttı. Motosiklet kullanıcılarının motosikletle alakalı eğitimlerini alarak trafik kurallarına uymalarını öneriyorum. Motosiklette mutlaka kask takılması gerekiyor ama direkt kendi vücudumuz darbe göreceği için kazalar ölümlü ya da ağır yaralanmalı olabiliyor. Motosikletin de trafikte araç olduğunun diğer sürücüler tarafından bilinmesi önemli” diyerek sözlerini tamamladı. (KIVANÇ UĞUR)