KAİTED Yönetim Kurulu Üyesi Muhammer Şentürk, karavan kullanıcılarının temel beklentisinin "kamp yapmak değil, park edebilmek" olduğunu, araç parkı ile kamp kavramlarının birbirine karıştırıldığını söyledi.

Şentürk, elektrik, temiz su ve atık boşaltım noktalarının bulunduğu resmi alanlar oluşturulmasının sorunu büyük ölçüde çözeceğini belirtti.

Karavancılar Ceza Değil Park Alanı Istiyor 2

KAİTED Genel Sekreteri Zeynep İpek Derbent de yasakların yalnızca kullanıcıları değil, üretici ve tedarikçi firmaları da etkilediğini, Avrupa standartlarında karavan park alanları talep ettiklerini kaydetti.

Didim yelken heyecanına ev sahipliği yapacak
Didim yelken heyecanına ev sahipliği yapacak
İçeriği Görüntüle

Ali Yerlikaya ise karavan kültürünün hızla büyüdüğünü ancak yerel yönetimlerin buna uygun altyapıyı aynı hızda geliştiremediğini ifade etti.

Almanya’dan gelen emekli Nesmi Demirel ise Avrupa’daki birçok ülkede karavanla rahatça seyahat edebildiklerini, Türkiye’de ise yeterli alan bulunmaması nedeniyle sorunlarla karşılaştıklarını anlattı.

Karavancılar Ceza Değil Park Alanı Istiyor 1

Toplantıya katılan karavancılar, sürekli ceza ve kovulma korkusuyla seyahat etmek istemediklerini belirterek, belediyelerden makul ücretli alanlar, gün sınırlaması ve düzenli denetim talebinde bulundu.

Kaynak: AA