DEVA Partisi’nden istifa eden İzmir Bağımsız Milletvekili Seda Kaya Ösen, şu an için farklı bir partiye katılma tasarrufunun olmadığını bildirdi.
Yeni Kıroba’nın sorularını yanıtlayan Ösen, “İstifamın gerekçelerini kamuoyuna duyurmuştum. Ben iş dünyasından geliyorum. Eski bir siyasetçi değilim. O nedenle fayda yaratmak en önemli bir şey. Bu ortamı bulamadığım için partiden ayrılma kararı aldım. Tabii benim için kolay bir karar değildi. Ben partinin kurucu İzmir il başkanıyım. 30 ilçede örgütlenme yaptık. O açıdan kolay bir kopuş değil” açıklamasında bulundu.
“SİYASET İKİ KUTUPLU İLERLİYOR”
Bundan sonraki süreçte İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin sorunlarının çözümü için Meclis’te bir ses, Ankara’da bir nefes olmaya devam edeceğini aktaran Ösen, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’deki siyaseti iki kutuplu yaptı. Bizim amacımız üçüncü yol açmaktı. Ancak ne yazık ki, son yaşadığımız seçimler de gösterdi, halk bu sistemin böyle olduğunu kabullendi. Üçüncü yol açmak çok çok meşakkatli bir iş. İki kutuplu, birbirini düşmanlaştıran, herkesin kendi konfor alanına sıkıştığı, kendi saflarını sıklaştırdığı bir dönemden geçiyoruz. İBB’ye yönelik operasyondan sonra seçime kadar bu böyle gidecek diye düşünüyorum. Aslında halk olarak bizi çok sıkıntılı dönemler bekliyor.”
“AYRILIK, ZOR BİR KARARDI”
Henüz farklı bir partiye katılma konusunda tasarrufu olmadığını kaydeden Ösen, “Bu ayrılık zaten yeterince zor bir karardı. Kendi bölgemin temsili konusunda yoğunlaşmayı düşünüyorum. Ama tabii daha da uzun bir süreç var önümüzde. Şimdiden onunla ilgili bir şey söyleyemem” diyerek sözlerini tamamladı.
AYDIN’IN “SORUMLU” VEKİLİYDİ
Ösen, DEVA Partisi Milletvekili olduğu dönemde parti genel merkezi tarafından Aydın, Muğla ve Antalya Sorumlusu olarak görevlendirilmiş, bu sebeple Aydın’a pek çok kez ziyaretlerde bulunmuştu.