Aydın için ikinci birlik toplantısının ardından ilk açıklama
Aydın için ikinci birlik toplantısının ardından ilk açıklama
İçeriği Görüntüle

ÖRKOOP Başkanı Ünal Önal, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında hakkında çıkan tarihi eser kaçakçılığı nedeniyle gözaltına alındığı iddialarını yanıtladı.

Açıklamasında Karacasu Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde sergilediği tarihi eserleri koleksiyoner olarak topladığını Karacasu Afrodisias Müze Müdürlüğü'nden koleksiyoner belgesi aldığını hiçbir şekilde suç işlemediğini ve gözaltına da alınmadığını belirtti.

Süreç hakkında bilgi veren Önal “Benim Karacasu Yeşilyurt Mahallesinde bir bahçe evim var. Orada tarihi eserleri, eski taşları sergilemek için başvurdum. Kontrole geldiler ve ardından bana belge tahsis ettiler. Bu yaklaşık bir yıl içinde olan bir süreç. Köylerde koleksiyoner belgem olduğu da duyulmuş, gören gelip fotoğraf çekiyordu. Fakat bir gün bir şikayet olmuş, jandarma gelip hepsini fotoğrafladı. Bunların hepsi tarihi eser dediler, bunlar için müzenin görüşünü alacaklarını söylediler" dedi.

BELGESİNİ PAYLAŞTI

Gözaltına alındığına dair haber yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Önal, “Ben İstanbul'a kızlarımı görmeye gittim. Orada kesinlikle gözaltına alınmadım. Haksızlığa uğradım. Hapse düşmüş biri gibi oldum. Maddi tazminat davası da açacağım. İspat etsinler, bu adam burada gözaltına alındı desinler. Bugüne kadar hiç kimseyi mahkemeye de vermedim. İlk kez böyle bir şey yapıyorum" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki aylarda ÖRKOOP'ta genel kurul olacağını hatırlatan Önal seçim öncesi böyle bir haber yapılmış olmasında kasıt aradığını söyledi. Önal Kooperatifimiz Haziranın 30’una kadar kongre yapacak. Arama yapıldıktan 12 gün sonra bir gazetenin böyle bir şey yazması beni duygusal olarak çökertti. Seçimde aday olmak isteyenler olabilir. Kooperatifin 3 bin 700’e yakın üyesi var. Bizim seçim gibi bir derdimiz yok. Ben geçim derdindeyim. Aday olmak isteyen varsa böyle şeylerle uğraşmasın gelsin söylesin elini kaldıracağım. Bizim gündemimiz seçim değil" ifadelerini kullandı.

Önal açıklamasının ardından Afrodisias Müze Müdürlüğü'nden aldığı koleksiyoner belgesini basın mensuplarıyla paylaştı. 

Muhabir: FİLİZ ÖZDEMİR