2020-2021 futbol sezonu pandemi nedeniyle ara vermişti. Sadece süper lig tamamlandı.1. ligde play of oynamıştı, alınan kararla küme düşmekte kaldırıldı.

Profesyonelin alt yapısı olan bölgesel amatör ligde, playof oynayan takımların da maçları ilk maçlar oynandıktan sonra devam edilmedi.

Aydın BŞB, Çine Madranspor, Didimspor ve Kuşadasıspor da aldığı sonuçlarla ilk haftayı bir puanla kapatmışlardı. Pandemi nedeniyle Bölgesel Amatör Lige (BAL) YÜKSELME KARARINI Futbol Federasyonu verdi. Yapılan açıklamalardan sonra Çine Madranspor ve Didimspor olarak açıklandı. Fakat bu açıklamalar Aydın futbol camiasında itirazlara neden oldu. Federasyonda yanlıştan dönerek takımları yeniden şekillendirdi.

Buna göre Yıldızspor Aydın BŞB, Çine Madranspor, Sökespor, Kuşadasıspor, Didimspor BAL'da Aydın'ı 6 takımla temsil edilince Aydın'ı futbol heyecanı sardı desek yeridir.

Böylece Adnan Menderes'te her hafta bir Bal maçı izlemiş olacağız. Bu takımların içinde Aydın BŞB hariç hepsi de BAL ligi heyecanını biliyorlar. Aydın BŞB spor bu ligde ilk kez katılmasına rağmen konumu itibarı ile grubun iddialı takımı olacaktır diye düşünüyorum.. Yönetiminde de futbolun içinden gelen futbolu eskiden yöneten arkadaşlar da var.

Bu takımlarımıza camiaları destek vermezlerse bu işleri götüremezler. Atanmışı seçilmişi STK'ları ile bir bütün olunursa başarı öyle gelir. Bu işlerde sadece birkaç kişinin üzerine yıkılırsa başarı gelmez. Tek ses tek yürek olunmalıdır ki başarı gelsin.

Yönetimler de de birazda camiların sevilen sayılan simaları da yer almalı, sponsorlar ile statlara verilen reklam panoları ekonomik destek anlamında çok önemlidir. Diyologlarımızı çok iyi bir şekilde kullanmalıyız.

Artık amatörlüğün adı kaldı, her şey paraya endeksli oldu. Takımları yönetenler de futbolcularına ödeyebileceği kadar ücret ödemeli. Uçmadan ayaklar yere sağlam basarak gidilmeli.

Geçen sene ilk kez BAL'da Aydın'ı başarı ile temsil eden Yıldızspor'dan bu sene bir üst lig için hedef koymalıdır diye düşünüyorum. Kaya Özcan ve arkadaşları da bu üst ligi çok istediklerini biliyorum, doğru işler ve doğru hamleler ile alt yapısı ile bunu başaracaklarını inanıyorum. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Yıldızspor projesi vardı, son gelen duyumlarda olursa süper olur, ama böyle bir proje enine boyuna tartışılmalı sağlam adımlar atılmalıdır diye düşünüyorum.

Aydın takımları birbirleriyle çok güzel bir dayanışma içinde olmalıdırlar, sahada rekabet trübünlerde dostluk ve kardeşlik ön planda olmalıdır.

İlçe takımları içinde ilçenin dinamikleri harekete geçmeli, takımlarının yanlarında olmalıdır. Futbol kentin, ilçenin bir tanıtım aracıdır. Yerel yönetimlerin desteği olmadan futbolda başarı gelmez. Yerel yönetimler amatör takımların payları için dağıtılacak paraların da çalışmalarını yapmalıdır. Biran önce de takımlara sezon öncesi veya ortasında hak edişleri ödenmelidir.

Bu konuda Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay'ın girişimde olduğunu da takip ediyoruz, amatör takımlar adına teşekkür ederiz başkanım.

Sayın valimiz Hüseyin Aksoy'da şampiyon bir kent olan Kocaeli'den geldi sporu çok sevdiğini de biliyoruz elinden geldiği kadarıyla da takımlarımıza destek olacağına inanıyoruz ve takımlarımızın maçlarına bekliyoruz. İyiki varsın sporun ve sporcunun dostu sayın valim…

Yeni sezon öncesi 6 takımımıza yöneticilerimize, futbolcularımıza başarılar diliyoruz, kazasız belasız pandemiden uzak bir lig olmasını diliyoruz. Taraftarlarımıza da seyir zevki yüksek maçlar izlemelerini diliyoruz.

Güzel günlere, kalın sağlıcakla...