İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman, 2024 yerel seçimlerinde kendi adaylarını çıkarma düşüncesinde olduklarını söyledi.
Yeni Kıroba’ya özel açıklamalarda bulunan Adıyaman, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri için tüm teşkilata teşekkür etti. 2018 ve 2023’te Efeler’de aldıkları oyların birbirine yakın olduğunu kaydeden Adıyaman, “Seçim döneminde sahada kendi politikalarımızı aktarmaya çalıştık. Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu’na desteğimizi sonuna kadar sürdürdük. Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, bu saatten sonra daha fazla sahada olacağız, kendimizi daha fazla anlatacağız. Ülke genelinde 2018’de yaklaşık yüzde 10 oy aldık. Bu seçimde de aynı civarda oy aldık. Bu demek ki, kemikleşmiş bir oyumuz var. İktidar partisi yüzde 42’den yüzde 35’e düşüyorsa, o yüzde 7’lik oyu kendimize yansıtamadığımız herkesin bildiği konu. İYİ Parti Efeler İlçe Teşkilatı olarak seçim sürecinde üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum” dedi.
“EN DOĞRU ADAYLARI ÇIKARACAK GÜCE SAHİBİZ”
Partisinin büyük kongresinin ardından Genel Başkan Meral Akşener’in başkanlık divanını belirlediğini anımsatan Adıyaman, şunları kaydetti: “Önümüzde yerel seçimler var. CHP’nin kendi ilçe ve il seçimleri yapılacak. Seçimi kazanamayan partilerin kendi iç muhasebeleri var. CHP de yapacak. İYİ Parti olarak düşüncemiz, ilçelerde, illerde kazanacak adayları formülize etmek. Sürecin ilerleyen kısımların tekrar ittifaklar oluşabilir. Genel merkezlerin tutumu önemli. Partimiz adına en doğru adayları çıkartacak, onlarla beraber çalışacak güce de isimlere de teşkilata da sahibiz. İYİ Parti olarak önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum.”
Adıyaman, partiye yeni üye kazandırma çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi. (KIVANÇ UĞUR)