Yurtnaç, AA muhabirine, 1925'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan THK'de geçen yılın sonunda kayyum heyeti olarak göreve geldiklerini anımsattı.

THK'nin amacının, havacılığın ve hava sporlarının yayılması ile savunma sanayisi sektörünü desteklemek olduğunu kaydeden Yurtnaç, kurumun 2010 yılından bu yana çeşitli idari, mali ve hukuki sorunlarla karşı karşıya kaldığını anlattı.

Yurtnaç, göreve geldiklerinde bu sorunları çözmek için belirledikleri plan ve program çerçevesinde çalıştıklarını, hedefe ulaşmak için öncelikle kurumun tüzüğünün yenilenmesinin gerektiğini söyledi.

Otomotiv satışlarının 2023'teki rekor seviyeyi yakalaması bekleniyor Otomotiv satışlarının 2023'teki rekor seviyeyi yakalaması bekleniyor

Kurumu hantal yapıdan kurtarmak için idari olarak küçülmeye gittiklerine işaret eden Yurtnaç, "Gelecek yıl için en önemli hedefimiz, yeni yapıyla beraber kurumun borçlarını ödedikten sonra idari açıdan bozulmayacak şekilde yeni hukuki statü hazırlamak. Tüzükten kaynaklanan sorunlu idari yapı var. Biz, burayı tadil etmek için yeni hukuki düzenleme çalışmalarına başladık." diye konuştu.

Yurtnaç, THK bünyesinde yer alan üniversitede 4 fakülte, 12 bölüm ve 2 meslek yüksekokulu ile bir enstitünün bulunduğunu, 300'ü üniversitede olmak üzere 900 çalışanla ülkenin havacılık faaliyetlerine katkı sağladıklarını belirtti.

Kurumun özellikle gençlere hizmet verdiğine dikkati çeken Yurtnaç, "Göreve geldiğimizde kurum, 140 milyon dolarlık borcun içerisindeydi. Borcu 122 milyon dolara düşürdük. Göreve geldiğimizden bu yana kurumun gelirlerini yüzde 40 artırırken giderlerini maliyet artışlarına rağmen yüzde 15 azalttık. Gelecek yıl THK'nin idari yapısını yenileyeceğiz, borçlarından tamamen kurtaracağız, böylece THK'yi tekrar milletimize hizmet eden kurum haline getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA