Polat Grup Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Polat, firmanın üst düzey yöneticileriyle birlikte, 26 Kasım Dünya Zeytin Ağacı Günü’nde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltı ve sunumla başlayan etkinlikte, 45 ülkeye ihracat yapan holdingin üretim tesisleri de gezildi.
Etkinlikte bir sunum yapan Polat Makina Genel Müdürü Mutlu Şahan, holding olarak operasyonel dönüşüm, dijital dönüşüm ve teknik konulara odaklandıklarını dile getirdi. Şirketlerin verimli çalışma zorunluluğundan söz eden Şahan, “Kur baskısı altındayız. İşçilikler, maliyetler her geçen gün artıyor. Şirketlerin dinamik, çevik ve kararlı adımlar atması gerekiyor. Patronumuzun vizyonu ve bu adımları atması çok önemli” dedi.
“HER ALANDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK”
Şahan, “44 milyon avroluk bir yatırım seviyesindeyiz. Son 3 yıllık dönemde 44 milyon avro seviyesinde yatırım yaptık. Bunun 25 milyon avrosu sadece Polat Makina. Her alanda önemli yatırım yaptık. Bu bizim kapasitemizi yüzde 90 seviyesinde artırdı. Operasyonel dönüşüm projeleriyle hızımızı artırmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de dijital altyapıyı kullanıyoruz. Polat Teknik de satış sonrası hizmetler departmanımızı kapsıyor. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Bu 3 başlık altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 45 ülkeye ihracat yaptıklarının altını çizen Şahan, zeytinciliğin yoğun olarak yapıldığı Yunanistan, Fas, İtalya, Tunus gibi ülkelere yoğun ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. Şahan, ana hedef ülkenin İspanya olduğuna dikkati çekti.
ATÖLYEDEN DEVASA SANAYİ TESİSİNE UZANAN YOL
Polat Grup Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Polat da yaptığı konuşmada, girişimciliğe başlama ve büyüme öyküsünü anlattı. Hikâyesinin henüz 6 yaşındayken başladığını ifade eden Polat, birinci sanayide dört metrekarelik soğuk demircilik atölyesinde başlayan serüveninin 50 bin metrekare alanda bin 200 kişiye istihdam sağlayan bir holdinge dönüştüğünü dile getirdi.
Polat Holding’in temelini zeytin ve zeytinyağının oluşturduğunun altını çizen Polat, zeytin ağacının çöpünün atık olmadığını, hepsinin değerlendirilebildiğini vurguladı. Üretim, istihdam ve yatırımdaki büyüme konusunda azim ve kararlılığın önemine işaret eden Polat, “Ben 4 metrekarelik bir atölye kurduğumda bunun devasa bir fabrikaya dönüşeceğini biliyordum ve buna inanıyordum” diye konuştu.
Aydın sevdalısı olduğunu, bu nedenle de memleketine yatırım yaptığını anlatan Polat, imal ettikleri ürünlerin yurtiçi ve yurtdışı pazarındaki önemini anlattı.
Basın toplantısı ve fabrika gezisi, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.