Serkan Grup Turizm Yatırımları ve İşletmeciliği Şirketi olarak geçen yıl ekim ayında yapılan ihalede 4 milyon lira bedelle Milli Park’taki 4 koyun işletmesini aldıklarını belirten Göl, “8 aylık kısa bir sürede Milli Park’taki koylara toplamda 15 milyon 750 bin liralık yatırım yaptık. Bu yatırımlarımızı daha da büyütüp geliştirmek isterken 20 gün önce aldığımız alkollü içki satış belgemiz iptal edildi. Yasaklarla turizmin kalkınması mümkün müdür?” diye yakındı.
Türkiye’de devlet koruması altında bulunan alan işletmecilerin içinde en yüksek kira bedelini ödediklerini ifade eden turizmci Serkan Göl, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yaşananlarla madalyonun bir görünen yüzü bir de görünmeyen yüzü var. Yaşadığım bürokratik engellemeleri ve mağduriyetimi paylaşmak istiyorum. Turizmin gözbebeği Kuşadası’nda farklı bir uygulamayla karşı karşıyayım. Türk turizmini kaliteli ve yasaksız tesisler olmadan nasıl geliştireceğiz? Yasaklarla turizmin kalkınması mümkün mü? Ben ihale sözleşmemde olmayan hiçbir şeyi istemiyorum. Sadece sözleşmedeki hükümlerin uygulanmasını istiyorum. Bakanlığın uygun gördüğünü yerel yöneticiler uygun görmüyor.”
“MAĞDURİYETİMİ KİM GİDERECEK?”
Mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere seslenen Göl, “İçkili işyeri açılış ruhsatımızı aldık. Bu belgeyle Tarım İlçe Müdürlüğüne başvurdum ve TAPDK belgesi aldım. Belgeyi imzalayan Kuşadası Kaymakamımız ve 15 gün önce bu belgeyi verirlerken tüm evraklarım tamdı. Hiç bir engel yoktu ama ne olduysa 15 gün sonra ‘pardon yanlış oldu, tekrar gözden geçirilsin’ denilerek belgemi iptal etmek istiyorlar. Belgeyi iptal etmek için devletin kurumlarını kullanıyorlar. Belge iptali için kullanılan kurum İlçe Jandarma Komutanlığı. İlçe Jandarma Komutanlığı TAPDK belgesi alınmadan önce uygunluk raporu veren kurumdur. 15 gün önce uygunsa şimdi neden ‘tekrar gözden geçirilsin’ diye yazı yazıyorlar. Bu durum devlet ciddiyetine yakışıyor mu?
Kaymakam beyin talimatı ile İlçe Jandarma Komutanlığı kendi görevlerini bıraktı, Tarım ve Orman Bakanlığının taraf olduğu sözleşmemdeki hükümleri bahane edip, aldığım belgenin tekrar değerlendirilmesi hakkında yazı yazıyor. Bu yazıya istinaden de Tarım İlçe Müdürlüğü verdiği belgeyi iptal ediyor.
Bu da yetmiyor, 10 gün önce başvuru yaptığım, Turizm İşletme Belgemin önüne engel çıkartılıyor ve süreç durduruluyor. 15 gün önce verilen belgemi neden iptal etmek istiyorsunuz? Devletimin verdiği belgeye istinaden ben firmalarla 2,5 milyonluk sözleşme yaptım. Şimdi bunu kim ödeyecek? Mağduriyetimi kim giderecek?” ifadelerini kullandı.
“ÇAY KAHVE SATARAK 15.5 MİLYON LİRA NASIL ÇIKACAK?”
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve bölge milletvekillerinden yardım isteyen Göl, “Yatırımcı iş insanı olarak önüme konulan her türlü zorluğa rağmen mücadelemi bırakmayacağım. Hem hukuk yoluyla hem de sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşana kadar mücadelemi sürdüreceğim. Bu ihaleye tüm birikimimi, ailemin geleceğini yatırdım ve haklarımın gasp edilmemesi için tüm gücümle çalışacağım. Bu işletmede 91 kişi çalışıyor ve biz bu sayıyı 150 kişiye çıkarmayı hedeflemiştik. Bu şartlarda işletmemizi 10 gün sonra kapatmak zorunda kalırım. Çay, kahve, ayran satarak 15.5 milyon lira yatırım nasıl çıkacak? Yerli ve yabancı turist bira içmek istiyor.
‘Bira satışımız yasak’ mı diyeceğiz? Gelinen durum ne yazık ki, bu şekilde. Sağladığımız istihdam göz önünde bulundurularak yardımcı olunmasını, mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Sayın milletvekillerimizin ve sayın Valimizin desteklerini bekliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.