Kuyucak eski belediye başkanı Metin Ertürk genel seçimler öncesi, Ankara’ya gitmiş, dönüşte ise görevinden istifa ederek AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu ancak milletvekili aday listesinde Metin Ertürk’e yer verilmedi.
Listelerin açıklanmasından sonra bir süre sessiz kalan Metin Ertürk seçim çalışmalarında aktif rol alarak partisi için vatandaştan oy istedi. Ertürk’ün kardeşi Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ertürk, sosyal medya paylaşımlarıyla kardeşinin aday yapılmamasına tepki gösterse de Metin Ertürk bu konuda sessiz kalmayı tercih etti.
“İSTİFA ETME DENİLDİ” İDDİASI
AK Parti’nin 14 Mayıs seçimlerinde Kuyucak’ta yüzde 8’lik oy kaybı yaşaması Metin Ertürk’ün aday gösterilmemesine bağlandı. Öte yandan seçimlerden bir süre sonra kulislerde ortaya atılan bir iddia akıllarda soru işaretleri bıraktı. İddiaya göre Metin Ertürk Ankara’ya AK Parti Genel Merkezi’ne gittiğinde kendisine istifa etmemesi tavsiye edildi ancak Metin Ertürk Kuyucak’a döndükten sonra kendi insiyatifiyle belediye başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı.
“RAHATSIZ OLANLAR DEDİKODU YAYIYOR”
Metin Ertürk hakkındaki iddialara ilişkin Yeni Kıroba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Seçim sürecinde partisi için çalışmaya devam ettiğini hatırlatan Ertürk “Ankara’dan izin almadan istifa ettiğim şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Bu iddiaları kim ortaya attı bilmiyorum ama sanırım rahatsızlık duyanlar dedikodu yaymaya çalışıyorlar. Partimize dargın değiliz. Koltuk sevdalısı da değiliz. Davamıza inanan insanlarız” dedi. Ertürk bundan sonraki siyasi hayatına ne şekilde devam edeceği konusunda ise henüz bir açıklama yapmak istemediğini söyledi. (FİLİZ ÖZDEMİR)