Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş, geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel felaketinin ardından durum değerlendirmesinde bulundu. Halihazırda Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün suların çekilmesinin ardından hasar tespitinde bulunduğunu belirten Başkan Güneş, buğday ve pamuk ekili yaklaşık 2 bin dönüm arazinin sel felaketi nedeniyle sular altında kaldığına vurgu yaptı. Hasar tespitine sürecin bu hafta içinde netleşeceğini kaydeden Başkan Güneş, afetten etkilenen 7 mahalledeki bazı alanlardaki tarım arazilerinde ikinci ve üçüncü kez ekim yapıldığını belirterek çiftçileri TARSİM’e geçmeleri yönünde uyardı.

Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş

“SÜRECİN NETLEŞMESİNİ BEKLİYORUZ”

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çiftçilerimiz TARSİM denilen sigorta sisteminden kesinlikle vazgeçmemelidir” diyen Başkan Güneş, “Mahsul yeni ekilip dikildiği için ilerisine dönük olarak tespit edilecek. Çiftlerimiz Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne zarar gören arazileriyle ilgili dilekçelerini sundular. Biz de sürecin netleşmesini bekliyoruz. Bazı çiftçilerimizin zarar gördüğünü beyan ettiği alanlarda TARSİM tarafından herhangi bir zararın olmadığı yönünde tespitler var. Önümüzdeki birkaç günlük süreçte gerçek zararın boyutu da tüm yönleriyle ortaya çıkacaktır. Sudan kaynaklı olarak mantar gibi hastalıklar da önümüzde süreçte net olarak tespit edilecektir. Süreç dahilinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile de sürekli diyalog halindeyiz” dedi.

“KURAKLIKTAN KORKULUYORDU SEL FELAKETİ YAŞANDI”

Bıyıklı, Yeniköy, Güdüşlü ve Haydarlı başta olmak üzere toplamda 7 mahallenin etkilendiği sel felaketine karşı sürecin en başından bu yana çiftçilerin yanlarında olduklarını kaydeden Başkan Güneş, “Bizim başkan yardımcımız aynı zamanda Koçarlı Sulama Birliği’nin teknisyenidir. Her daim birebir olarak işin içinde yer aldı. Biz de Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile sürekli kontak halindeyiz. Selden kaynaklı olarak yerini bozan ve hatta ikinci ve üçüncü kez ekim yapan arkadaşlarımız oldu. Bu hafta özellikle belli noktadaki zararlar daha da netleşecektir. Bu dönem kuraklıktan korkuluyordu ancak gelinen noktada sel felaketi yaşandı. Artık kuraklıkla ilgili bir derdimiz kalmadı. Şu anda tek derdimiz pamuğun bir an önce sağlıklı bir şekilde yetiştirilebilmesini sağlamaktır” diye konuştu. (MURAT TAN)

Sel felaketi 1

Editör: DİLARA YERLİKAYA