İYİ Parti’den Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Bekir Aydın, Yeni Kıroba’ya özel açıklamalarda bulundu. Aydın’a ilişkin heyecan ve iddiasının olduğunu söyleyen Aydın, “Bu şehrin vizyona ihtiyacı var” dedi.

1978 yılında Aydın’ın Yenipazar ilçesinde dünyaya geldiğini anlatan Aydın, “Çocukluğumuz, gençliğimiz burada geçti. İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. Avukatlık ofisim İstanbul’daydı. İşlerimi İstanbul, Aydın, Bodrum bölgesinde yürüttüm. Uzun yıllar İstanbul’da belediyelerin avukatlığını yaptım. Şişli Belediyesi’nde avukat olarak görev aldım. Bu anlamda belediyecilik konusuna vakıfım” diye konuştu.

“AYDIN’IN SORUNLARINA KAFA YORUYORUM”

16 Nisan 2017 referandumu öncesinde ‘hayır’ toplantılarına katıldığını ve İYİ Parti’nin kuruluşunda görev aldığını belirten Aydın, Üsküdar teşkilatında da görev yaptığını ifade etti.

Halihazırda İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı’nda İl Divan Üyesi olarak çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Aydın, şöyle devam etti: “2017 referandumuna hayır toplantılarına katıldım. İYİ Parti’nin kuruluşunda görev aldım. Üsküdar teşkilatına katıldım. Şu anda Aydın İl Divanı’nda görevliyim. Bu görevimi sürdürüyorum. Belediye başkan adaylığının parti içi ve Aydın’ın bulunduğu konjonktürden kaynaklı sebepleri var. Biz genel seçim sonrasında yerel seçimlere kendi adaylarımızla girme kararı aldık. Bu çerçevede GİK kararı alındı. Partideki arkadaşlarım benim Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmam yönünde telkinlerde bulundu. Aydın’ın sorunlarına kafa yorup, bunlara ilişkin çözümler üretmeye çalışıyorum. Bu yüzden böyle bir adaylığım ortaya çıktı.”

IMG_9690

“KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Bekir Aydın, “Adaylığımızın bir diğer konusu da Aydın’ın içinde bulunan bir konjonktür. Bizim Büyükşehir’i kazanacağımıza dair bir inancımız var. Ben aday adaylığımı açıkladıktan sonra farklı partilerin teşkilatlarından yoğun bir şekilde destek mesajları aldım. ‘Adaysanız birlikte varız’ dediler. Aydın’da Büyükşehir’in değişebilmesi, Aydın’ın yüzünün değişebilmesi için geniş katılımlı perspektife ihtiyacımız var. Mevcuttaki yönetime 2009’dan bu yana şans ve fırsat veriliyor. Aydın’ı bir üst lige çıkarması, sınıf atlatması yönünde fırsat verildi. Ama Aydın’ı sınıf atlatacak bir şey yapılmadığını görüyoruz. Ancak mevcuttaki yönetimin yaptığı sosyal hizmetlerin olduğu aşikâr. Kırsala götürülen hizmetler var. İnsana dokunmak anlamında bu hizmetler iyidir. Biz bu hizmetlerin hiçbirini kaldırmayacağız. Tam tersine bir yapılmışsa 3 yapacağız.”

“TEŞKİLATIMIZDAN YÜKSEK TEVECCÜH VAR”

Büyükşehir’le ilçelerin uyumunun önemine işaret eden Aydın, “Aydın’a ilişkin heyecanım, iddiam, vizyonum var. Resmi başvurumu yapacağım. Partimizin genel merkezi, il yönetimi, teşkilatlarımız var. Genel merkezimiz ve teşkilatlarımızın onay vermesi halinde aday olacağız. Adaylık kararımın ardından 17 ilçedeki teşkilatlarımızın tavrını araştırmaya çıktım. İlçe teşkilatlarımızı tek tek ziyaret ettim ve neden aday olduğumu anlattım. Sağ olsunlar ilçe teşkilatlarımız yüksek bir teveccüh gösterdi, yoğun bir destek alıyoruz bu konuda. Burada belediyeyi kazanmak istiyorsak yalnızca kendi seçmenimizle olacak bir şey değil. Hem kendi seçmenimize hem de mevcut yönetimden memnun olmayanlara bir duygu vermişiz. Bunun karşılığını alıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“JEOTERMAL, ISITMADA KULLANILMALI”

“Bu şehrin bir vizyona ihtiyacı var” diyen Aydın, “En büyük mesele planlama. Büyükşehir demek planlama demektir. Her alanda planlama yapmak demektir. Planlama yapmak demek, oraya altyapı hizmeti götürmek demektir. Bu planlamayı yaptığınızda bir şey ortaya çıkacak. Biliyorsunuz bizim jeotermal enerjimiz var. Bu yalnızca elektrik üretimine dönük değildir. Örneğin Simav örneği var. Aydın’da 110 kilometrelik hat boyunca yerleşim alanları jeotermalle ısıtılabilir. Buharkent’ten Ortaklar’a kadar olan alanda jeotermalin sera alanlarında kullanılmasına ilişkin projeler geliştireceğiz. Şehirde sanayinin ve atılımın gerçekleşmesini istiyorsanız önce yaşamı genişletmeniz, şehre nefes aldıracak yaşam alanları açmanız gerekiyor. Bunun üzerine bir dikkat çekicilik ortaya çıkıyor. Çevremizdeki örneklerden biliyoruz bunu. Aydın’ın tarımını, sanayisini, turizmini bir arada değerlendirmemiz gerekiyor. Sosyal belediyecilik anlamında gerekenleri yapmamız gerekiyor. Yaşlı bakım merkezleri konusunda eksiklikler var. Sosyal donatılarla yaşam alanları oluşturalım. Bütün bunlara dair kapsamlı projeler geliştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. (KIVANÇ UĞUR)

Editör: DİLARA YERLİKAYA