Kuşadası kent temizliğinde yeni dönem
Kuşadası kent temizliğinde yeni dönem
İçeriği Görüntüle

Kuşadası’nda faaliyetlerini sürdüren Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ‘Çarşamba Söyleşileri’ etkinliğini sürdürüyor. Geleneksel hale gelen ve her hafta değişik konuların işlendiği alanında tanınır kişilerin katıldığı program bu haftada devam etti. Doğaseverlerin bir araya geldiği programda Adnan Menderes Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı konuk olarak katıldı. “İnsanın Tarihsel Yolculuğu” adlı sunumu gerçekleştiren Kırmacı, doğa ve insanın iç içe geçmiş evrimsel sürecine ışık tuttu.

Seminerde insanın evrimsel geçmişi, biyolojik kökenleri, Homo cinsinin ortaya çıkışı, beyin kapasitesindeki değişimler ve teknolojik gelişmelerle birlikte insanın doğayla kurduğu bağlar ele alındı. İnsan, sadece düşünen bir canlı değil; aynı zamanda doğayı yeniden yorumlayan veya yorumlaması gereken bir varlık olduğuna dikkat çekilerek, insanın doğa içindeki yeri felsefi bir boyutta ele alındı.

Yapılan sunumdan sonra konukların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Mesut Kırmacı’ya, müze araştırmacısı Aynur Akkan tarafından EKODOSD’un teşekkür belgesi verildi.

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLİKAYA