Aydın’da toplu taşıma araçları tarafından yoğun olarak kullanılan Egemenlik Bulvarı’nda, gereksiz korna kullanımı nedeniyle oluşan gürültü kirliliği çevre sakinlerine zor anlar yaşatıyor.

Salı Pazarı’nın kurulduğu günlerde taşıt trafiğinin daha da arttığı bulvarda, duraklardan yolcu almak isteyen minibüs sürücülerinin gereksiz yere kornaya bastığını belirten vatandaşlar, yetkililere, güzergâhtaki trafik denetimlerinin sıklaştırılması çağrısında bulundu. Bazı vatandaşlar da caddedeki yoğun trafiğe korna sesleri de eklenince kapı pencere açamaz hale geldiklerinden yakındı.

Uzmanlara göre korna sesi, insanı strese sokan gürültülerin başında geliyor. İnsanları agresifleştiren korna sesi, dikkat dağınıklığına da sebebiyet veriyor. (KIVANÇ UĞUR)

Editör: DİLARA YERLİKAYA