Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü’nde, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personel için incir yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat, kurutma ve depolama konularında bir günlük eğitim düzenlendi. 

İl Müdürü Altıntaş yaptığı konuşmada, “Aydın İnciri, 2016 yılında Avrupa Birliği tescilli coğrafi işaret alarak benzersizliğini kanıtlamıştır. İlimiz, dünya incir üretiminde liderdir ve Türkiye üretiminin yüzde 57’sini karşılamaktadır. Geçtiğimiz yıl 51 bin ton kuru incirin ihracatına izin verilmiştir” dedi. 

Altıntaş, Aydın'da incir üretimini geliştirmek için Bakanlık ve yerel kaynaklarla birçok proje gerçekleştirildiğini belirtti. Bu projeler arasında kurutma tünelleri, sağlıklı ilek üretimi, ekşilik böceği tuzakları ve incir fidanı dağıtımı gibi uygulamalar yer alıyor. 2024 yılında, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 21 bin 250 adet incir fidanı dağıtıldığı ifade edildi. 

ÜRETİCİ EĞİTİMLERİ YAYGINLAŞIYOR
Altıntaş, bu yıl düzenlenen 179 eğitim toplantısıyla yaklaşık 2 bin 700 üreticiye ulaşıldığını belirterek, “Bugün uzmanlarımızdan incir yetiştiriciliği ve depolama süreçlerine ilişkin bilgilerimizi güncelleme fırsatı bulacağız. Bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Eğitime, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, ilgili ilçe ve şube müdürleri ile her ilçeden konu sorumlusu üç teknik personel katıldı.

İzmir Seferihisar'da polis ekibine silahlı saldırı İzmir Seferihisar'da polis ekibine silahlı saldırı

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLİKAYA