Aydın siyasetine bomba gibi düşen Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın partisi CHP’den istifa etmesinin etkileri sürüyor.

Fatih Atay’a bir tepki de Nazilli’den geldi. CHP Nazilli eski başkanlarından Serkan Sevim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fatih Atay’ı sert sözlerle eleştirdi. 2019 yerel seçimleri öncesine Millet İttifakı adayı Kürşat Engin Özcan’ın seçilmesi için canla başla çalışan ancak kazanılan seçimden hemen sonra görevden alınmasına rağmen partisinden istifa etmeyerek parti camiasında takdir toplayan Serkan Sevim, paylaşımında Fatih Atay üzerinden parti değiştiren belediye başkanlarına yüklendi.

“CHP İKBAL PEŞİNDE KOŞANLARI TAŞIMAKTAN YORULDU”

Serkan Sevim paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Kendisini belediye başkanı olarak seçen halkın iradesini satan satana. Cumhuriyet Halk Partisi İl gençlik kollarından beri bu partide siyaset yapmış biri, İl başkanlığı, Milletvekilliği ve her seçildiği makama binlerce Cumhuriyet Halk Partilinin emeğiyle ve desteğiyle gelmiş biri, defalarca parti organlarında görev alma ayrıcalığını yaşamış biri, belediye başkanı seçildiği partisinden istifa ediyorsa bu savunduğu davanın adamı olmadığını ve siyasi rant uğruna, hırsla, şişkin egosuyla, intikam duygusuyla hareket ettiğini gösterir. Uzun bir örgütsel mücadeleden geldiğini iddia ediyorsa konu ne olursa olsun, kiminle sorun yaşarsa yaşasın, derdi halka ve partiye hizmetse, kendisini seçen CHP seçmeninin iradesine saygı göstererek partisinden istifa etmez, kaçmaz ve halkın iradesini satmaz. Eğer kendinden eminse, bagajı temizse, başarılı olduğunu düşünüyorsa ve halkın güvenini kazanmışsa parti bu başarıları takdir eder ve tekrar seçilmesi için kendisini aday yapmak için her yolu dener. Cumhuriyet Halk Partisi emekçileri ve seçmeni, davasının insanı olmak yerine kişisel ikbal peşinde koşanları, siyasetin rantından beslenenleri sırtında taşımaktan yoruldu. Ego gömleğini çıkarıp halkın ve davanın hizmetkarı olmak için her mücadeleyi göze alamayacaksanız ve ilm-i siyaset yapmayı beceremiyorsanız gidin nereye gidiyorsanız. Çünkü siz gerçek Cumhuriyet Halk Partili değilsiniz ve olamamışsınız.”

KÜSKÜNLERE İNCE MESAJ

Serkan Sevim paylaşımında parti içindeki küskünlere de mesaj verdi. Sevim “Hayatının önemli bir zamanını parti ve dava için mücadele ederek geçirmiş yol arkadaşım, son yaşadığımız seçim sürecinden sonra kırılmış, kızmış, istifa etmiş ve etmeyi düşünüyor olabilirsin. Ancak gerçek bir Cumhuriyet Halk Partili ne olursa olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu partide kalarak kurucu değerleri halkın iktidarına taşımak için partisine sahip çıkandır. Gerçek dava insanı Parti içinde ya da dışında kendisini engelleyenlerle son nefesine kadar mücadele edendir” ifadelerine yer verdi. (FİLİZ ÖZDEMİR)

Editör: DİLARA YERLİKAYA