Büyük Birlik Partisi (BBP) Aydın İl Teşkilatı’nın olağan kongresi, Turistik Park’ta partililerin katılımıyla yapıldı. Kongrede mevcut İl Başkanı Kerim Tütenk yeniden aday olmazken, delegelerin oylarıyla il başkanlığına Cevdet Küçük seçildi.

Kongreye BBP Genel Yardımcıları Türker Yörükçüoğlu, Emin Serin, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP Aydın İl Sekreteri Ramazan Aker, il başkan yardımcıları ve BBP ilçe başkanları da katıldı.

"ÇÖZÜM ODAKLI SİYASET YAPACAĞIZ"
Göreve seçilen Cevdet Küçük, konuşmasına BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Düz yaşayacağız, dik duracağız, doğru gideceğiz” sözleriyle başlayarak, “Bu sancağı lekeletmeden her bir gönüle dokunarak taşıyacağız. Bizim yolumuz adaletin, kardeşliğin ve vicdanın ve nizâm-ı Âlem ülküsünün yoludur. Ayrıştırıcı değil, birleştirici bir dille, esnafımızdan, çiftçimize, gencimizden, emeklimize kadar her bir vatandaşımızın sesi olacağız. Bu kutlu yürüyüşte hedeflerimiz nettir. Teşkilatlarımızı dinamik tutacağız, sahada ki gücümüzü arttıracağız. Halkın dertleri ile dertlenecek, çözüm odaklı siyaset yapacağız” dedi.

33 YILLIK KÖKLÜ GEÇMİŞE VURGU YAPTI
BBP Genel Yardımcısı Emin Serin, “Bizler partimizin 33 yıllık köklü mirasına sadece korumakla kalmayıp, çağın ruhuyla yeniden yorumlayarak daha da ileri taşıma iradesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin her köşesinde güçlenen teşkilat yapımızla, dünyanın farklı coğrafyalarındaki temsil temaslarımızla, çalışmalarımızı kararlılıkla yürütüyoruz. Sahada etkin, duruşuyla güvenilir ve milletimizin nezninde karşılığı olan bir siyasi parti olmak için çalışıyoruz. Aydın il ve ilçe teşkilatlarımızda görev alan ya da almayan tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK PARTİ'Lİ ERDEM'DEN CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU
AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem kongrede yaptığı konuşmada, yeni seçilen başkana başarılar diledi. Erdem, “Bölgemizin geldiği nokta itibarıyla, ülkemizde huzurlu bir şekilde bugünleri yaşandığını gördükçe Cumhur İttifakı'nın kıymetini bir kez daha anlıyorum. Cumhur İttifakı gerçekten Türkiye için çok kıymetli. Bunun kıymetini ve değerini hepimiz çok iyi biliyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Cumhur İttifakı'nı inşallah en güzel şekilde hep beraber yaşatacağız. Meclisin tavanında 16 tane avize var, geçmişte kurulan Türk devletlerini temsil ediyor. 17'ncisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi; 'Evet, benim naçiz vücudum bir gün gelip toprak olacaktır, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.' Ama ilelebet yaşaması için de hepimizin üzerine düşen görevler var. Aynı bayrak altında tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet anlayışına sahip olan bu 86 milyonu bu anlayışın altında birleştirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

"BİZLER ÇIKAR HESABIYLA SİYASET YAPMAYIZ"
BBP Genel Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu ise partisinin siyaset anlayışına vurgu yaparak “Bizler çıkar hesabıyla siyaset yapmayız. Makam, mevki, hedef gözeterek siyasi faaliyet yürütmeyiz. Çünkü biz imanımıza, inancımıza son derece bağlı insanlarız. Hem de siyasi duruşumuz gereğidir. Çünkü bizler hamiyetli, vatansever insanlarız. Ayrıca biz siyaseti şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'ndan böyle öğrendik” şeklinde konuştu. Eski İl Başkanı Kerim Tütenk ve ekibine teşekkür eden Yörükçüoğlu, yeni yönetime başarılar diledi.
YENİ YÖNETİM LİSTESİ
Cevdet Küçük başkanlığındaki il yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Nazire Aldırmaz, Muharrem Demirbilek, Savaş Şener, Muhsin Akbal, Muammer Yağcı, Kerim Tütenk, Erhan Aslan, Osman Artıran, İbrahim Altınok, Ufuk Kuşçu ve İlayda Koçarlı.





