Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 15-19 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası kutlamaları gerçekleştirilecek. Program kapsamında sergilerden konserlere, müze gezilerinden şiir ve kompozisyon ödül törenlerine kadar pek çok etkinlik Aydınlılarla buluşacak.
TURZİM FUARI AÇILACAK
15 Nisan Pazartesi günü saat 09.00’da Aydın Valiliği önünde çelenk sunumuyla başlayacak kutlamalar, Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın ziyaretiyle devam edecek. Saat 11.00’de Kent Meydanı’nda Turizm Fuarı açılışı gerçekleştirilecek. Ardından resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.
Kent Meydanı’ndaki fuar alanında 12.00-20.00 saatleri arasında tanıtıcı gösteriler ve müzik dinletileri düzenlenecek. Fuar, gece saat 24.00’e kadar ziyarete açık olacak.
2.GÜN DEFİLE, SERGİ VE KONSER OLACAK
16 Nisan Salı günü fuar etkinlikleri sürerken, 17.00’de “Sümerbank’ın Işığında Desenlerin Dansı” isimli defile gerçekleştirilecek. Saat 18.00’de müzik dinletisi ve 19.00’da yerel sanatçı konseri olacak.
17 Nisan Çarşamba günü sabah saatlerinde Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden hareketle öğrencilere yönelik Yörük Ali Efe Müzesi gezisi yapılacak. 18 Nisan Perşembe günü ise Aydın Arkeoloji Müzesi’nde konferans programı düzenlenecek. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Arkeolog Dr. Funda Ertuğrul ve Prof. Dr. Murat Çekilmez, Aydın Müzesi ve Tralleis Antik Kenti üzerine söyleşiler gerçekleştirecek.
ADNAN MENDERES MÜZESİ GEZİLECEK
19 Nisan Cuma günü ise Aydın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Adnan Menderes Müzesi’ni gezecek.