Aydın’da Turizm Haftası kapsamında düzenlenen Turizm Fuarı, Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle açıldı. Kentin turistik ve kültürel özelliklerinin tanıtıldığı stantların yer aldığı fuarın açılış töreninde konuşan Vali Yakup Canbolat, turizmin 12 aya yayılması için çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

Whatsapp Image 2025 04 15 At 14.02.26 (2)

“YATIRIM VE TEŞVİKLERLE TURİZM DESTEKLENİYOR” 

Turizmin toplumlar ve ülkeler açısında önemine vurgu yapan Canbolat, “Ekonomik kalkınmadan kültürler arası diyaloğa, teknolojik gelişmeden çevre ve tarihi mirasın korunmasına, uzlaşma kültürünün yayılmasından dünya barışına kadar insanlığa birçok alanda katkılar sunan turizm, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için vazgeçilmez bir değer haline gelmiştir. Gelir getirmesi ve istihdam oluşturması bakımından da ülkelerin ekonomik hayatında önemli rol oynamaktadır. Getirdiği gelir açısından enerjiden sonra ikinci sırada yer alan turizm, günümüzde artık yılın tamamında aktifliğini sürdürmektedir. Ülkemiz bu bilinçle turizmin gelişmesi için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Yurdumuzun dört bir yanında yapılan yatırım ve teşviklerle turizm sektörü desteklenmektedir. İlimizde de turizmin gelişmesi ve 12 aya yayılması için yoğun çalışmalar yürütülmektedir” diye konuştu. 

Whatsapp Image 2025 04 15 At 14.02.26 (4)

“TURİZMİ 12 AYA YAYMAYA ÇALIŞIYORUZ” 

Vali Canbolat, şöyle devam etti: “İlimizde 134 turizm işletme belgeli, 14 turizm yatırım belgeli, 338 basit konaklama belgeli, 3 termal otel olmak üzere 489 konaklama tesisi ile hizmet verilmektedir. Aydın geneli toplam seyahat acente sayısı 280’dir. 2024 yılında ilimize günü birlik toplam 5 milyon 607 bin 336 turist gelmiştir. Bu yıl bu sayının çok daha yükseklere çıkacağı tahmin edilmektedir. Bütün bu çalışmalarda en önemli hedefimiz, Aydın ilimizi ilçeleriyle birlikte sadece Türkiye’de değil dünyada önde gelen her türlü turizm çeşitliliğinin yaşanabildiği, barınma ve ulaşım sorunlarının olmadığı, yılın 12 ayında turizm yapılabildiği bir turizm kenti haline getirmektir. Tüm gayretlerimiz ve çabalarımız bu yöndedir.”

Whatsapp Image 2025 04 15 At 14.02.26

“AYDIN, MEDENİYETİN İZLERİNİ TAŞIYOR”

Açılışta konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, Turizm Haftası'nın kültürel mirasın tanıtılması, doğal güzelliklerin korunması ve turizmin sürdürülebilir gelişimine katkı sağlanması açısından önemli bir fırsat olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: “Aydın, tarihi derinliği, eşsiz doğası ve kültürel zenginliği ile Türkiye'nin en özel turizm destinasyonlarından biridir. Antik çağın görkemli kentleri olan Milet, Priene, Didim, Alinda, Nysa, Magnesia ve Aphrodisias gibi medeniyetlerin izlerini taşıyan topraklarımız, binlerce yıllık geçmişi günümüze taşımaktadır.” 
Demir, Aydın’daki antik kent ve ören yerlerinde son dönemde yapılan çalışmalardan da söz etti. 

Whatsapp Image 2025 04 15 At 14.02.26 (1)

“TURİZM, 54 SEKTÖRE KATMA DEĞER SAĞLIYOR” 

Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden ise “Turizm, aslında bir haftaya sığdırılmayacak kadar önemli. Turizmi, her gün, her hafta yaşamamız lazım. Türkiye’nin en önemli istihdam kaynağı turizm. Dış ticaret açığımızı kapatmanın en önemli yolu turizm. Turizm, 54 sektöre katma değer sağlıyor. Ayrıca turizm, gelen bütün dövizin Türkiye’de kaldığı bir sektör” diye konuştu. 
TÜRSAB Kuşadası Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Yaman, “Sayın Valimizin destekleriyle bu etkinlik geçen seneden bu seneye çok daha büyüyerek ilerledi. Biz seyahat acenteleri olarak bundan fazlasıyla mutluyuz. Elimizden gelen tüm desteği fazlasıyla vermeye hazırız. Seyahat acenteleri olarak üzerimize düşen vazifeleri fazlasıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağız” dedi. 

Yükser teyzenin yüzü güldü: Sandalyesi Başkan Kaya’dan Yükser teyzenin yüzü güldü: Sandalyesi Başkan Kaya’dan

Whatsapp Image 2025 04 15 At 14.02.26 (5)

ÖDÜLLERİ TAKDİM ETTİLER 

Konuşmaların ardından Vali Canbolat, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. 

Halk oyunları gösterisinin ardından Vali Canbolat, protokol mensuplarıyla birlikte stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Protokol üyeleri, stantlarda sunulan yöresel yiyeceklerin de tadına baktı. 

Whatsapp Image 2025 04 15 At 14.02.26 (3)

Açılış törenine Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Muhabir: KIVANÇ UĞUR