Aydın Sanayi Odası yurt dışı temaslarına devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş ve Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer’den oluşan heyetinin son durağı Letonya oldu. Heyet başkent Riga’da Letonya kamu ve özel sektör temsilcileriyle bir araya gelerek Aydın sanayisinin potansiyelini tanıttı ve yeni iş birliklerinin temellerini attı. Toplantıda, Letonya’daki yatırım ortamı, vergi avantajları, teşvik sistemleri ve finansal altyapıya ilişkin kapsamlı sunumlar yapıldı.
AYSO heyeti, toplantı kapsamında katılımcı Leton yetkililere Aydın sanayisinin yapısı, ihracat kabiliyeti ve yatırım fırsatları hakkında bilgilendirmede bulundu. Özellikle tarım makineleri, gıda sanayi ve otomotiv yan sanayi alanlarında Aydın’ın güçlü üretim altyapısı ve Avrupa pazarlarına olan yakınlığı dikkat çekti.
AYDIN SANAYİ ODASI İLE LETONYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Letonya Ticaret ve Sanayi Odası (LCCI) ev sahipliğinde düzenlenen seminerin ardından Aydın Sanayi Odası ile Letonya Ticaret ve Sanayi Odası arasında karşılıklı iş birliğini geliştirmek amacıyla protokol imzalandı.
AYSO Başkanı Gökhan Maraş konuşmasında, “Letonya’nın Avrupa’daki stratejik konumu ile Türkiye'nin üretim gücünü bir araya getirdiğimizde, çok yönlü kazanımlar elde edebileceğimiz bir ortaklık zemini oluşmaktadır. Aydın Sanayi Odası olarak sürdürülebilir kalkınmayı, teknoloji odaklı üretimi ve küresel iş birliklerini odağımıza alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ziyaretin sadece kurumlarımız değil, firmalarımız arasında da kalıcı köprüler kurulmasına vesile olacağına inanıyoruz’’ dedi.
Seminerde AYSO Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer tarafından yapılan sunumda Aydın’ın üretim gücü, sanayi çeşitliliği ve ihracat potansiyeli Letonyalı iş insanlarıyla paylaşıldı. Sunumun ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde karşılıklı iş birliği fırsatları değerlendirildi.