2019 – 2024 dönemi Efeler Belediye Başkanı ve eski CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçim yapılması için CHP tarafından başlatılan kampanyaya destek verdi.

Başkan Çerçioğlu’nun projeleri çevre illere ilham oluyor Başkan Çerçioğlu’nun projeleri çevre illere ilham oluyor

Geçmiş dönemde Efeler Belediye Meclis üyeliği yapan bazı isimlerle birlikte Atatürk Kent Meydanı’ndaki CHP standına gelen Atay, burada imza verdi.

“BUGÜNLERİ DAYANIŞMAYLA AŞACAĞIZ”

Dayanışma ve birlikteliği pekiştirmek için imza verdiğini dile getiren Atay, “Beni görüp de 2 kişi daha imza veriyorsa mutlu oluruz. Dayanışmaya katkı sunmak istiyorum. İnsanların bu kadar haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kaldığı süreçte, Türkiye’nin dayanışmayla bugünleri aşması gerekiyor. Artık yapılan haksızlıkların, hukuksuzlukların sonu yokmuş gibi gözüküyor. 301 öğrenci cezaevinde. O çocukların geleceklerinden umudu yok. Umutlarının yeşermesi için alana çıktı o çocuklar” diye konuştu.

Whatsapp Image 2025 04 09 At 15.23.20

“KİŞİSEL MENFAATİM İÇİN BURADA DEĞİLİM”

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin uzun yıllar sonra ciddi bir başarı elde ettiğinin altını çizen Atay, şunları söyledi: “İktidar bu zor günlerini faşizan baskılarla geçirmek istiyor. Bu baskılara karşı toplumun, gençlerin gelecek umutlarının yok edildiği bir ortamda dayanışma ve birlik içinde olmak gerekiyor. Kişisel bir menfaatim için burada değilim. Benim tek bir amacım var, bu ülkedeki insanların, özgür, mutlu ve eşit yaşaması.”

Whatsapp Image 2025 04 09 At 15.16.14

“HAKSIZLIKLARA DİRENMEMİZ GEREKİYOR”

Efeler Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için çeşitli defalar İstanbul’a gittiğini hatırlatan Atay, “Haksızlıklara karşı direnmemiz gerekiyor. O nedenle arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Şu anda ayrımcılık olmayacak zamandayız” dedi.

Muhabir: KIVANÇ UĞUR