Acil Sivil Arama Kurtarma (ASAK) Aydın İl Temsilciliği, bünyesine yeni katılan gönüllülerin eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Orman Yangınlarıyla Mücadele Yöntemleri Eğitimi” tamamlandı.

Asak’tan Aydın’da Yangın Eğitimi

Geçtiğimiz yıl Aydın ve çevresinde meydana gelen orman yangınlarında aktif olarak görev alan ASAK ekipleri, sahada edindikleri deneyimleri yeni gönüllülerle paylaşarak olası afetlere karşı hazırlıklarını güçlendiriyor.

AY-SİAD’dan Vali Varol’a ziyaret
AY-SİAD’dan Vali Varol’a ziyaret
İçeriği Görüntüle

Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde orman yangınlarının çıkış nedenleri, yangına ilk müdahale teknikleri, ekipman kullanımı ve güvenli müdahale yöntemleri gibi kritik konular ele alındı. Gönüllüler, yangın anında doğru müdahale yöntemleri konusunda kapsamlı bilgi edinme fırsatı buldu.

Asak’tan Aydın’da Yangın Eğitimi4

ASAK Aydın İl Temsilci Yardımcısı Barış Özbey, eğitimlerin önemine dikkat çekerek, geçen yıl yaşanan orman yangınlarında ekip olarak önemli sorumluluklar üstlendiklerini belirtti. Bu yıl daha hazırlıklı ve daha güçlü bir ekip oluşturmak amacıyla eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden Özbey, amaçlarının afet ve acil durumlara karşı her zaman hazır, donanımlı ve koordineli bir ekip yapısını korumak olduğunu söyledi.

Asak’tan Aydın’da Yangın Eğitimi3

Toplumsal sorumluluk bilinciyle çalışmalarını sürdüren ASAK gönüllüleri, arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra afet öncesi hazırlık ve farkındalık çalışmalarında da aktif rol almayı sürdürüyor. ASAK Aydın İl Temsilciliği, eğitimli gönüllü kadrosuyla bölgedeki afet ve acil durumlara karşı görev başında olmaya devam edecek.

Asak’tan Aydın’da Yangın Eğitimi1

Muhabir: KAMİL KAZANKAYA