Programa, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, AFAD personeli ve İtfaiye personeli ile üniversite personeli katıldı.

2024-TUS ikinci dönem ek yerleştirme sonuçları açıklandı 2024-TUS ikinci dönem ek yerleştirme sonuçları açıklandı

İSG eğitim ve etkinliklerinin tanıtıldığı video gösterimi ile başlayan program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan’ın açış konuşmasıyla devam etti.

Bu tür eğitimlerin gerek saha uygulamalarıyla gerek tatbikatlarla da desteklenerek üniversite bazında devam edeceğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, "Geçmişte Soma faciasında olduğu gibi asrin felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş depremleriyle birlikte ülke olarak afet ve acil durumlara hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ağır bir bedel ödeyerek fark ettik. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında Merkez Kampüsümüz haricindeki diğer birimlerimizde eğitim ve uygulamalar tamamlanmıştır. Yılın son destek elemanları eğitimi olan bu etkinlik, farkındalığı bilgiyle artırmayı amaçlamakta olup Üniversitemizde acil durumlara hazırlıklı olmak adına atılan önemli bir adımdır." dedi.

İSG Koordinatörü Öğr. Gör. Muammer Erden, eğitim ve uygulamalı çalışmalarla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Erden, işyerlerinde sağlık ve güvenliğin sağlanması adına yürütülen faaliyetlerin önemini vurgularken, afet ve acil durum yönetimi konusundaki bilinçliliğin artırılmasının hayati derecede önemli olduğunu belirtti. Üniversite çalışanlarının afet ve acil durumlar karşısında daha bilinçli ve hazırlıklı olmasını sağlamayı, aynı zamanda güvenli çalışma ortamlarının oluşturulmasını amaçlayan eğitimde, katılımcılara afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler, yangın güvenliği, tahliye prosedürleri, temel ilk yardım teknikleri, arama kurtarma ve diğer acil durum senaryoları hakkında detaylı bilgiler verildi.

İtfaiye ekipleri, yangın güvenliği konusunda katılımcılara yangın söndürme teknikleri ve ilk müdahale yöntemleri üzerinde pratik yapma fırsatı sunarken, AFAD uzmanları ise olası doğal afetlerde yapılması gerekenler ile doğru tahliye ve arama kurtarma yöntemlerini uygulamalı olarak gösterdi.

ADÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından organize edilen bu eğitim, üniversite çalışanlarının güvenliğini artırmayı, acil durumlar ve afetlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamayı hedefliyor. Üniversite yetkilileri, bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekerek, çalışanların her türlü acil durumda bilinçli ve doğru bir şekilde hareket etmelerini sağlamak adına eğitim faaliyetlerine devam edileceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ