CHP’li Bülbül, isyan etti CHP’li Bülbül, isyan etti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Meslek Yüksekokulu İşletmede Mesleki Eğitim Modeli (3+1) Protokol Töreni, Rektörlük Binası Senato Salonu’nda gerçekleşti. 

İşsizlik oranının azalmasının, istihdamın artmasının, teknoloji ve akademik bilgilerin iş yerlerine transferinin, teknolojik kalkınmanın hızlanmasının amaçlandığı mesleki eğitim modeli kapsamında, ADÜ, 21 kurum ve firma ile iş birliği protokolü imzaladı. 

İşletmede Mesleki Eğitim Sistemi, öğrencilerin istihdam oranlarını artırmak için ADÜ Senatosunda kabul edilerek yürürlüğe girmesinin ardından ilk kez Köşk Meslek Yüksekokulunda uygulanmaya başladı.  3+1 modeli kapsamında öğrenciler, son dönemlerini bir işletmede uygulamalı eğitim alarak geçirecekler. Öğrenciler eğitimleri süresince kazandıkları teorik bilgileri, “İşletmede Mesleki Eğitim” dersiyle iş yerlerinde uzman rehberliğinde uygulamalı olarak bütünleştirip, nitelikli istihdam için gerekli becerileri geliştirecek, takım çalışması, iş disiplini ve sorumluluk alma becerilerini artıracak ve iş dünyasıyla tanışma fırsatı bulacaklar. 

SEKTÖR TECRÜBESİ KAZANDIRILACAK 

İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamasının, Yükseköğretim Kurulu tarafından teşvik edilen ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezun olmadan önce sektör tecrübesi kazanmasını sağlayan faydalı bir model olarak tanımlandığını belirten Köşk MYO Müdürü Doç. Dr. Fatih Mehmet Yılmaz, “Üniversitemizde bu modeli ilk uygulayacak birim ise, Organize Sanayi Bölgesine en elverişli konumda bulunan Köşk Meslek Yüksekokulu olmuştur. Köşk Meslek Yüksekokulumuzda yer alan programlarımıza özgü çok sayıda işletmenin okul yerleşkesine oldukça yakın olması da bir diğer avantaj olarak değerlendirilmiştir. Meslek Yüksekokulu akademik personelimiz de uyum içerisinde çalışarak, sisteme çok kısa sürede entegre oldu ve öğretim programlarında da köklü değişikliğe gidilmiştir.” dedi. 

TEORİK BİLGİLER PRATİĞE DÖNÜŞTÜRÜLECEK 

Öğrencilerin eğitimleri süresince, bir dönem boyunca sektörde çalışmalarını sağlayacak bu yeni sistem ile onların teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine olanak tanınacağını vurgulayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Öğrencilerimiz, sektörün gereksinimlerini ve çalışma koşullarını yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Böylece mezuniyet sonrasında iş hayatına daha hazır ve yetkin bireyler olarak atılacaklardır. Bu sistemin başarılı bir şekilde işlemesi, sizin gibi kıymetli iş ortaklarımızın desteğiyle mümkün olacaktır. Üniversitemiz ile yapacağınız bu protokol, sadece öğrencilerimize değil, aynı zamanda firmalarımıza da büyük katkılar sağlayacaktır. Öğrencilerimiz; dinamik ve yenilikçi bakış açılarıyla iş süreçlerine değer katacaklardır.” dedi. 

“BAŞARI PAYDAŞLARIMIZIN DESTEĞİYLE MÜMKÜN” 

Üniversite olarak öğrencilere en kaliteli eğitimi sunmak ve onları iş hayatına en iyi şekilde hazırlamak için büyük bir özveriyle çalışıldığını belirten Rektör Kent, protokol kapsamında iş birliği yapılacak paydaşlara hitaben, “Ancak bu çabalarımızın gerçek anlamda başarıya ulaşması, sizin gibi değerli paydaşlarımızın desteğiyle mümkündür. Bu nedenle, iş birliğimizin uzun vadeli ve sürdürülebilir olmasını temenni ediyoruz. Son olarak, bu önemli adımda bizlerle birlikte yürüdüğünüz ve öğrencilerimize destek verdiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Birlikte, daha güçlü bir gelecek inşa edeceğimize olan inancım tamdır.” dedi. 

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in başkanlığında gerçekleşen protokole, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Bertan Akyol, KOSGEB Aydın Müdürü Sadullah Dülger, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Köşk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Mehmet Yılmaz, firma temsilcileri ve davetliler katıldı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ