Nazilli güne çok acı bir olayla uyandı. Yeşil Mahalle 372 Sokak'ta bulunan bir apartmanın ikinci katında çıkan yangında Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli itfaiye eri Turgay Gezgin'in eşi Fatma Gezgin, çocukları 3 yaşındaki Toprak Gezgin ve 11 yaşındaki Deniz Gezgin can verdi. Anne ve iki çocuğunun cansız bedenleri Nazilli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, karşılaştığı manzara karşısında sinir krizi geçiren baba Turgay Gezgin de hastanede tedavi altına alındı.
"EKİPLER GELDİĞİNDE İŞ İŞTEN GEÇMİŞ"
Yeşil Mahalle Muhtarı Şenol Öztürk acı olayın detaylarını Yeni Kıroba’ya anlattı. Muhtar Öztürk yangından ekiplerin olay yerine gelmesiyle haberdar olduğunu belirterek "Aldığımız bilgilere göre yangın sabah saat 06:00-07:00 sıralarında elektrik kontağından çıkmış. Anne ve çocuklar aynı odada yatıyormuş. İtfaiyeci baba Turgay Gezgin ise sabah 5 gibi itfaiyeye giderek mesai arkadaşlarıyla sahur yapmış. Komşular kapının altından duman çıktığını görünce itfaiyeye haber vermişler. Tam baba eve dönerken itfaiyeye ihbar gelmiş. Ekipler ve baba eve geldiklerinde ise yapılacak bir şey kalmamış" dedi.
SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Anne ve yanında uyuyan iki çocuğun yanarak ölmediğini dumandan zehirlendiklerini ifade eden Muhtar Öztürk "Yangın yatak odasında başlamış. İçeride bulunan giysiler perdeler ve tavan alçısı yanmış. Diğer odalarda pek bir hasar yok. Anne ve çocuklar ise dumandan zehirlenerek ölmüşler. Baba ise yaşadığı acı karşısında sinir krizi geçirmiş. Binanın çatısına çıkarak kendini aşağıya atmak istemiş. Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. Anne ve çocukların cansız bedenleri de hastane morguna kaldırıldı. Savcılık yangınla ilgili soruşturma başlattı" dedi.