ADÜ Hemşirelik Fakültesi’nin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen altı önemli projesi üniversiteye büyük gurur yaşattı. Bu projeler, TÜBİTAK'ın "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/1 Dönemi" kapsamında destek almaya hak kazanırken, ADÜ Hemşirelik Fakültesi başarısıyla göz doldurdu.
TÜBİTAK tarafından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Bircan Kahraman Berberoğlu'nun danışmanlığında yürütülen, fakülte öğrencilerinden Fatma Nur Yosun’un yer aldığı "Çocuklarda Aşı Uygulaması Sırasında Kullanılan İki Farklı Nonfarmakolojik Yöntemin Ağrı Üzerine Etkisi", Yaren Küçüközer’in yer aldığı "Otizmli Çocukların Beslenme Davranışları ve Ebeveyn Tutumlarının İncelenmesi", Çağla Gündebahar’ın yer aldığı "Özel Gereksinimli Çocuğu Olan Ebeveynlerin Afet Bilinci ve Afete Hazırbulunuşluk Düzeyi" başlıklı 3 proje desteğe layık görüldü.
Doğum-Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Belma Toptaş Acar’ın danışmanlığında yürütülen, Fakülte öğrencilerinden Helin Büşra Işık’ın yer aldığı “Sezaryen Doğum Yapan Primipar Annelere Verilen Taburculuk Eğitiminin, Taburculuğa Hazır Oluşluk Düzeyine Etkisi: Randomize Kontrollü Bir Çalışma”, Firdevs Alcı ve İpek Nur Gazioğlu’nun yer aldığı “Jinekoloji Polikliniğine Başvuran Kadınların Kanser Taramalarına Yönelik Tutumları ile Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi”nden oluşan 2 proje de destek alacak projeler arasında yer aldı.
Ayrıca TÜBİTAK, Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sevil Olğun danışmanlığında yürütülen, Fakülte öğrencilerinden Nursel Koç ve Adalet Köçer’in yer aldığı “Üniversite Öğrencilerinin Bulaşıcı Hastalıklara Yönelik Algılarının Belirlenmesi” başlıklı projeyi de destek kapsamına aldı.
Söz konusu desteklenen projeler, hemşirelik alanında bilimsel ilerlemeye katkıda bulunmayı amaçlarken ADÜ’nün başarısını da gözler önüne serdi. (MURAT TAN)