Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Karakaya öncülüğünde dernek binasında toplanan muhtarlar elektrik ve internet faturalarını ödememe kararı alan Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e tepki gösterdi. Başkan Karakaya belediyeden elektrik ve internet aboneliklerini üstlerine almaları için üç ay önce muhtarlara tebligat gittiğini ancak uygulamada bazı eşitsizlikler olduğunu savunurken, bazı muhtarlar ise “Biz kamu görevlisiyiz. Muhtarlığın faturalarını neden biz ödüyoruz” diyerek kararı tepkiyle karşıladı.
“UYGULAMA EŞZAMANLI YAPILMADI”
Mali sorunlarla boğuşan Nazilli Belediyesi uzun yıllardır Belediye tarafından ödenen mahalle muhtarlıklarının elektrik ve internet faturalarını ödememe kararı aldı. Nazilli Muhtarlar Derneği’nde dernek başkanı Mustafa Karakaya öncülüğünde toplanan muhtarlar basın açıklaması yaptı. Başkan Karakaya 2009 yılından bu yana muhtarlıkların elektrik ve internet faturalarının belediye tarafından ödendiğini belirtti. Karakaya “Nazilli Belediyesi 3 ay önce interneti kapatacağını söyledi. Ancak tüm muhtarlıkların interneti eşzamanlı olarak kesilmedi. Bazılarınınki açık bazılarınınki kapalı. Bizimle toplantı yapıp kararı açıklamasını beklerdik ancak muhtarlıklara tebligat yapılarak karar duyuruldu. Bizi asıl üzen muhatap almaması” dedi.
“ÜSLUPTAN RAHATSIZIZ”
Özellikle kırsal mahalle muhtarlarının büyük çoğunluğunun incir tüccarı olduğunu hatırlatan Başkan Karaburun, “Bizim paraya ihtiyacımız da yok. Sadece üslubu düzgün olmadığı, kulaktan dolma laflarla söylenmesinden kızgınız. Bizi çağırıp güzelce anlatsa, biz de kendimize göre hal çaremize bakarız. Başkanımızn bize karşı vurdumduymaz halleri var. Biz kamu görevi yürütüyoruz. Kamu görevlileri kamu harcamalarını kendisi ödemez. En azından bir kota verselerdi iyi olurdu” dedi. Toplantıda konuşan bazı muhtarlar ise “Ertuğrul Tetik seçimden önce ‘Nazilli’yi birlikte yöneteceğiz’ dedi ama şimdi bizi muhatap almıyor. Kamu görevlisi olarak kamu harcamalarını biz neden cebimizden ödeyelim ki” görüşünü dile getirdi. Elektrik faturalarının doğrudan belediyeye gittiğini belirten Karaburun “Kırsal mahallelerde bir düzen olmuyor 10 bin gelen de oluyor 3 bin gelen de. Genelde 5 bin lira ile 8 bin lira arasında olduğu söyleniyor. Bazı muhtarlıkların ise geçmişten kalan borçları var” diye konuştu.