EĞİTİM

“Beliren Yetişkinlik Döneminde Fırsatlar ve Zorluklar” adlı seminer düzenlendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (PDRM) düzenlediği “Beliren Yetişkinlik Döneminde Fırsatlar ve Zorluklar” adlı seminer Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Abone Ol

Açılış konuşmasını yapan PDRM Müdürü Doç. Dr. Didem Aydoğan, katılımcılara PDRM hakkında bilgiler aktararak merkezin yaptığı çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgi verdi.

Beliren yetişkinlik (BY) döneminin özelliklerini tanıtmayı ve bu dönemin ortaya çıkmasında etkili olan etmenleri incelemeyi amaçlayan seminerde konuşmacı olarak yer alan Eğitim Fakültesi Dekan V. ve  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Özdemir, beliren yetişkinliğin kültürel ve çevresel faktörler açısından bireyler üzerindeki etkilerine değindi.

Beliren yetişkinlik döneminin (18-29 yaş arası), bireylerin ergenlikten tam yetişkinliğe geçiş yaptığı kritik bir dönem olduğunu belirten Prof. Dr. Yalçın Özdemir, “Bu dönemde gençler birçok fırsat ve zorluklarla karşı karşıya kalırlar. Bu dönemde bireylerin karşılaştıkları fırsatlar ve zorluklar, kişisel deneyimlere ve çevresel faktörlere göre değişiklik gösterse de, genellikle hem gelişim fırsatlarını hem de zorlu geçiş süreçlerini kapsar. Sonuç olarak, beliren yetişkinlik dönemi, bireylerin yaşamlarının en dinamik ve dönüştürücü aşamalarından biridir. Bu dönemdeki fırsatlar, bireylerin kişisel ve profesyonel gelişimlerini desteklerken, karşılaştıkları zorluklar ise onları daha dayanıklı ve öz disiplinli hale getirebilir. Her bireyin deneyimi, kişisel geçmişi ve çevresel koşullarına bağlı olarak farklılık gösterse de, bu süreç, hayat boyu sürecek bir öğrenme ve gelişim yolculuğunun başlangıcıdır.” dedi.

Seminer, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.