GÜNCEL

Aydın'ın göbeğinde ‘iletişim’ sorunu yaşıyorlar

Aydın Efeler’in en eski yerleşim yerlerinden Orta Mahalle Muhtarı İhsan Metinkale, mahalledeki ev ve işyerlerinde cep telefonlarının çekmediğini, yer yer internete erişimde de problem olduğunu belirterek, söz konusu sorunun çözülmesi için GSM şirketlerine çağrıda bulundu

Abone Ol

Aydın Efeler’de üniversite öğrencilerinin yoğunluklu olarak yaşadığı Orta Mahalle’de ‘iletişim’ sorunu yaşanıyor. Bölgedeki telekomünikasyon altyapısının yetersiz olması nedeniyle konutlarda ve işyerlerinde cep telefonlarının çekmediğini belirten Muhtar İhsan Metinkale, internete erişimde de sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Yeni Kıroba gazetesine özel açıklamalarda bulunan Metinkale, “Eski muhtarımız Mustafa Nuri Fırtına, sağlık sorunları ve özel işleri nedeniyle görevinden istifa etmişti. Benden önceki aza arkadaşlar görevi kabul etmeyince kaymakamlık, görevi bize tevdi etti. Biz de görevi teslim aldığımızdan bu yana, yaklaşık 3 ay oluyor, görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

“YETERSİZ ALTYAPIDAN DOLAYI SIKINTI VAR”

Mahallenin belli başlı gereksinimleri olduğunu dile getiren Metinkale, “Bunları gerek kaymakamlık, valilik gerekse de Büyükşehir ve ilçe belediyesi olmak üzere ilgili mercilere aktarıyoruz. Arz talep mekanizması içinde ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Bunda sıkıntı yok. Tabii mahallemizde yapılaşma artıyor. Üniversite öğrencileri mahallemizde yoğun olarak yaşıyor. Bu anlamda telekomünikasyon firmalarının yetersiz altyapısından dolayı sıkıntımız var. 6 Şubat depreminde yaşadığımız gibi cep telefonlarına çok fazla ihtiyaç duyuluyor. Birçok mahalle sakinimizden aldığımız şikâyetler, cep telefonlarının dairelerin ve işyerlerinin içinde çekmediği yönünde. Yine internet erişimi konusunda da sıkıntı yaşandığı bize aktarılıyor. Yerinde gidip durumu incelediğimizde sonucun aynı olduğunu tespit ettik” ifadelerini kullandı.

YAKLAŞIK 25 BİN KİŞİ YAŞIYOR

GSM şirketlerinin alıcı ve verici görevi gören cihazları artırması gerektiğini vurgulayan Metinkale, “Mahallemizdeki eski binalar kentsel dönüşüme girince bunların tepesindeki cihazların kaldırıldığını duyduk. Bunların uygun yerlere kurulmasını talep ediyoruz. Kimse istemez ama başımıza bir doğal afet geldiğince iletişim son derece önemli. Belki bir cana daha fazla ulaşma şansımız olur. Üniversite öğrencileriyle birlikte yaklaşık 25 bin nüfusumuz var. Bu konuda ciddi bir gereksinim var. Bunun giderilmesini istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. (KIVANÇ UĞUR)