GÜNCEL

Aydın TARİŞ’ten 23 yıl sonra bir ilk

Abone Ol

SS 46 Nolu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohum Satış Kooperatifi başkanı Tolga Önal, 23 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek kooperatif ortaklarına fiyat farkı ödemesi yapacaklarını dile getirdi. 

Muğla karayolundaki kooperatif binasında basın toplantısı düzenleyen Önal, yönetim olarak görevde 8 yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, “Yönetim olarak çok iyi işler yaptığımıza inanıyoruz. Başarılı işler yaptık ki, bugüne geldik. Üreticilerimize fiyat farkı dağıtmaya başladık. 2023 yılında ortak içi teslimatlarında fiyat farkı dağıtım kararı aldık. 838 üyemizden fiyat farkı alacak ortak sayımız 482. Bu 482 ortağımızın, ortak içi teslimatına karşılık miktar 13 milyon 349 bin 768 kilogram. Bunun da tutarı kilogramda net 30 kuruş olarak hesaplandı. Toplam tutar da 4 milyon 86 bin 630 lira 98 kuruştur” dedi.

“BİZE GÜVENMEYE DEVAM EDİN” 

“En son 23 yıl önce Aydın Tariş Pamuk Kooperatifi olarak fiyat farkı dağıtılmıştı” bilgisini veren Önal, şöyle devam etti: “23 yıl sonra üreticilerimize fiyat farkı dağıtmak bize nasip oldu. Bunun gururunu yönetim kurulu olarak hep birlikte yaşıyoruz. Başta ortaklarımız olmak üzere bize güvenen bütün pamuk üreticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Üreticilerimiz bize güvenmeye devam etsinler. Gönül rahatlığıyla pamuklarını bize teslim edebilirler. Geçen yıl 15 milyon kilograma yakın pamuk aldık. Bu rakamın bu sene daha yüksek miktarda olacağını umuyoruz. Tarladaki ürünlerimiz güzel görünüyor. Sulama henüz başlamadı. Bu yıl barajlardaki su seviyesi biraz kritik. İnşallah bunları atlatırız.”

“ÜRETİCİLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ” 

Kooperatifin ortaklarına desteklerinden söz eden Önal, “Kooperatif olarak üreticimize kimyevi gübre, zirai ilaç, tohum dağıtımları yapıyoruz. Kredi kartıyla yapılan satışlarda komisyon alınmaması, peşin ve kredi kartı fiyatlarının aynı olması gibi üreticilerimizi destekliyoruz. Borç kapama işlemlerinde komisyon ve vade farkı almıyoruz. Üreticimize ciddi şekilde destek oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde kooperatifimize 5 milyon liralık iş makinesi aldık. Bunu kredi kullanmadan gerçekleştirdik. Yeni bir depo yatırımı yaptık. Maliyeti 6 milyon lira. Güneş enerjisi santrali (GES) projemize başladık. Önümüzdeki süreçte çatılarımıza güneş enerjisi panelleri koyacağız” diye konuştu. 

“BUĞDAY ALIMI DA YAPIYORUZ” 

Tolga Önal, “Size gururla söylemek istiyorum. En son 2019 yılında kerdi kullanmıştık. Sadece 2020’de KGF destekli cüzi bir kredi kullandık. Pandemiden sonra hiçbir kredi kullanmadık. Son 4 yılda kooperatifimiz adına buğday alımı yapmaktayız. Buğday ekimi yapan üreticilerimize de destek çıkmaktayız. Son 3 yıldır Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bizim depolarımızda alım yapmakta. Bunun için de TMO’ya olanak sağlıyoruz. Depolarımızı onlara açıyoruz. Tarım Fuarına da 8 yıldır ev sahipliği yapıp, üreticilerimizin teknolojik imkânları tanımasını sağlıyoruz. Bu bir başlangıç, inşallah bundan daha iyisini yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 
Basın toplantısına kooperatifin yönetim kurulu üyeleri de katıldı.